top of page

Investeer mee in buurtenergie. 

Beleg in duurzame energieprojecten in Oost-Brabant en geef lokale organisaties de kans om van gezonde en goedkope energie te genieten.

1000+ investeerders | 3,5% rendement in 2022

Ecoob Zonnepanelen.png
 We gaven al buurtenergie aan 66 organisaties 

1

Investeer al vanaf 250 euro (tot 5.000 euro) in energie- projecten van ECoOB. Vorige jaren verdienden aandeelhouders tussen 2,5% en 3,50% op hun aandeel. Beter dan je spaarrekening!

2

ECoOB installeert zonnepanelen, windmolens of warmte- pompen voor lokale scholen, rusthuizen of organisaties. Zo krijgen zij gezonde, goedkope én lokale energie.

3

Samen geven we met duurzame energie onze buurten een betere toekomst: schone lucht, een impuls voor een bruisende buurteconomie, en kansen om meer met elkaar te delen.

Wat als het rusthuis een energiecentrale wordt?

Lokale organisaties gezonde energie geven is voor ons het startpunt van een bruisende buurt. Zonnepanelen vervangen gasketels en doen een schone wind waaien. Ze maken laadpunten mogelijk waar verschillende generaties elkaar terugvinden en zo praatpunten worden.

Met WZC De Wingerd realiseerden we al een eerste én grootste snellaadpunt op burgerstroom. Lees het hier.

Ecoob vrouwen zitten voor zonnepanelen .png
Ecoob Mannen leggen zonnepanelen op groe

Wat als we dat zelf kunnen doen?

We denken vaak dat we voor een hernieuwbare toekomst aan beleidsmakers zijn overgeleverd. Hebben we niet een nieuw akkoord of een nieuw pakket aan maatregelen nodig?

Nee, gelukkig. We moeten niet wachten op onze politici om door te duwen. Als aandeelhouders van ECoOB kunnen we samen zelf buurtenergie projecten opzetten en duurzame energie opwekken.

Ecoob man legt zonnepanelen.png

Alle voordelen van jouw belegging:

  • Je wordt mede-aandeelhouder van ECoOB en werkt zo mee aan een duurzame toekomst.

 

  • Rendement tussen 2,5% en 3,50% laatste drie jaren. Beter dan spaarboekje én de staatsbon.

 

  • Korting op elektrisch laden bij ECoOB laadpalen en stroommeters.

 

  • Mogelijkheid om een stroomleveringscontract bij Ecopower af te sluiten, zonder aandeelhouder te moeten worden van Ecopower.

 

  • Lokale organisaties schone, lokale en betaalbare energie aanreiken. Buurtenergie!

1000+ burgers investeerden al in buurtenergie
Eva_Sieben10-header.jpg
Eva Sieben

Toen ik hoorde dat ik op een veilige manier geld kon investeren in een lokaal initiatief waarbij  toekomst én groene energie de drijfveren waren, was ik verkocht.

profielfoto.jpg
Steven Vanockelen

Maatschappelijke winst én een verzekering op een duurzame toekomst. Ik kan geen betere reden bedenken om mee te doen.

Foto Visie - SophieNuytten.jpg
Roland Verbeek

Via het project bij Oostrem leerde ik ECoOB kennen. Nadien nog – en graag –  bijkomend geïnvesteerd in deze maatschappelijk relevante coöperatie!

Meer te weten komen of op de hoogte blijven ?

In onze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte over nieuwe, lopende en opgestarte projecten, info-avonden die in aantocht zijn in steden en gemeenten, verdiepingssessies met gastsprekers via onze ECoOB Academie en belangrijke informatie omtrent hernieuwbare energie.

Ecoob Zonnepanelen op parkeerplaats.png

Wat als de school een oplaadplek wordt?

We dromen niet alleen over morgen. We realiseren het al vandaag. Bekijk een aantal van onze 66 gerealiseerde projecten:

 

→    School De Bremberg in Diest

    Multifunctionele zaal Den Box in Haacht

   Magazijn van Bedking in Boortmeerbeek

   Kinderwerking Fabota in Leuven

Over ECoOB

We bouwen hernieuwbare energie (zon, warmte, of wind) voor scholen, bedrijven, non-profit en de publieke sector. Zo worden we zelf producenten van stroom en nemen we energie in eigen handen. En zo betalen scholen, culturele instellingen, woonzorgcentra of openbare besturen een eerlijke prijs voor onze energie.

 

Met de investering in ECoOB aandelen van onze coöperanten, plaatsen we PV-installaties die eigendom zijn van ECoOB. De opgewekte stroom verkopen we. Met de inkomsten betalen we de installatie en de algemene bedrijfskosten. Blijft er winst over? Dan verdelen we die als dividend onder de aandeelhouders.

bottom of page