top of page

Nieuws

School de Bremberg werkt aan duurzame verandering

Bijgewerkt op: 31 mei


Wat doet de Bremberg?

De Bremberg in Molenstede, tegen Diest, biedt onderwijs aan jongeren die extra zorg nodig hebben. De ontwikkelingsmogelijkheden van elk kind worden optimaal ontplooid door te focussen op de mogelijkheden i.p.v. op de beperkingen van het kind.

Ieder kind is anders en anders zijn is ok. Iedereen krijgt een individueel haalbaar traject uitgestippeld dat ervoor zorgt dat hij of zij het juiste aanbod krijgt aangepast aan de zorgvraag.


De Bremberg is dus niet zo maar een school. Het is een zeer actieve school. Elk jaar organiseren ze trouwens “Brembergrock”. In de voorbije jaren passeerden enkele klinkende namen als Milk Inc, Sam Gooris, Stan van Samang, Bart Kaëll, de Romeo’s, Yves Segers, Sergio....


"Als je focust op resultaat, zal je nooit iets veranderen. Als je focust op verandering zal je resultaat zien.", staat er te lezen op de website van De Bremberg.

Verandering in de energievoorziening van de school is exact waar hun Raad van Bestuur voor tekende. ECoOB werd hun nieuwe partner voor de levering van zonnestroom.


Waar moest ECoOB rekening mee houden?

De volledige installatie is geplaatst tijdens een schoolvakantie. Aangezien de installateurs op het dak werken, is het met kinderen in de buurt niet veilig om werken uit te voeren. Vandaar dat de volledige installatie tijdens de krokusvakantie werd geplaatst.


Welke installatie ligt er?

Aantal zonnepanelen

198

Geïnstalleerd vermogen

86 kWp

Verwachte jaarlijkse productie

78 000 kWh

CO2-besparing

42 ton/jaar

Totale investering

72 500 EUR

Wil jij ook mee investeren in onze grote en sociale projecten?

Dat kan door mee aandeelhouder te worden. Maak kennis met de voordelen: www.ecoob.be/investeermee.86 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page