top of page

Opbrengsten, risico's en veelgestelde vragen

Opbrengsten

Indien de coöperatie winst maakt, kan ze die uitkeren aan haar aandeelhouders onder de vorm van een jaarlijks dividend op de aandelen. De maximale grootte van het dividend is wettelijk vastgelegd en bedraagt momenteel 6 procent.

 

Indien de coöperatie geen winst zou maken in een bepaald boekjaar, kan er uiteraard ook geen dividend uitgekeerd worden. We kunnen dus met zekerheid stellen dat het dividend tussen 0% en 6% zal liggen.
 

ECoOB investeert enkel in rendabele, klimaatpositieve, win-win-projecten waarbij de mogelijke risico’s ingedekt zijn. Uitgaven voor de werking worden ook telkens zorgvuldig overwogen.  

Wegens gebrek aan een glazen bol, is het moeilijk om op voorhand in te schatten wat de mogelijke opbrengsten kunnen zijn. Op basis van de historiek lijkt een rendement tussen 1% en 3 à 4% realistisch, nog steeds hoger dan het befaamde “spaarboekje van de Belg”.

Hoe hoog het dividend werkelijk zal liggen, hangt af van de coöperanten zelf. Zij zijn het die op op de jaarlijkse algemene vergadering beslissen wat er met de winst gebeurt

Word jij de volgende aandeelhouder? 

Wil je op de hoogte blijven van wat we doen?

Risico's

Aandelen zijn risico-investeringen. Dit houdt in dat u er rekening mee moet houden dat bij tegenvallende omstandigheden (wanneer de coöperatie in financiële problemen zou komen), u uw ingebracht geld niet zal kunnen terugvorderen.

 

Omdat we met het spaargeld van (mede)burgers werken, zal ECoOB altijd een zo doordacht mogelijk investeringsbeleid voeren. Dit zal op een transparante wijze worden toegelicht op de algemene vergadering en als aandeelhouder heeft u hier mee inspraak over. De aandeelhouder kan echter nooit meer verliezen dan de eigen inbreng. 

Veel gestelde vragen

ECoOB is een financieel gezond bedrijf, maar aandelen kopen is nooit zonder risico. Uitgebreide informatie over ECoOB en haar financiële toestand vindt u hier. Raadpleeg ook ons overzicht met "veelgestelde vragen over ECoOB" aandelen. Indien u hierbij nog bijkomende vragen hebt kunt u de contactpagina gebruiken.  

 

  • De enige manier om aandelen van ECoOB te kopen is via intekening op de website van ECoOB.  Gelieve per aandeelhouder een uniek emailadres op te geven.

  • U kan geen aandelen kopen door eenvoudig geld over te maken op onze bankrekening. 

  • Aandelen kunnen niet aangeboden of gekocht worden op een andere manier, zoals via infostanden op evenementen, mailverkeer, of telefonisch. 

  • ECoOB zal waar het kan promotie maken voor het aankopen van aandelen, maar zal in geen geval aandelen aanbieden via andere procedures dan hier beschreven. 

  • U kan geen aandelen verkopen aan, of aankopen via derden, zonder tussenkomst van ECoOB in deze verkoop. ECoOB moet alle aandeelhouders registreren in een geautomatiseerd aandeelhouders register. Neem vooraf contact via info@ecoob.be.

bottom of page