top of page
Klimaatimpact
1.jpg
Ons klimaat warmt op door de uitstoot van CO2. We stellen alles in het werk om die uitstoot te beperken door maximaal in te zetten op hernieuwbare energie. We produceren elektriciteit met zonnepanelen, zetten in op elektrische (deel-)mobiliteit, gaan voor groene warmte en maken ons klaar om te investeren in windenergie op zee. We kunnen hopen en praten, maar wij steken nu volop de handen uit de mouwen. Zo laten we een leefbare planeet achter voor de toekomstige generaties.

Onze visie

2.jpg
Eerlijke prijs
Energie is een basisbehoefte, geen winstmachine. We produceren energie in de eerste plaats om te voorzien in onze energiebehoefte, niet om winst te maken. Als onze coöperanten energie in eigen handen nemen, ook wel burgerenergie genoemd, leidt dat tot een lagere factuur voor onze klant. Lokale groene stroom is immers de goedkoopste stroom die er is en de beste verdediging tegen energiearmoede. Scholen, woonzorgcentra, openbare besturen en bedrijven betalen een eerlijke prijs voor onze groene stroom en kunnen de uitgespaarde middelen inzetten waar het echt nodig is. 
3.jpg
Burgers voor burgers
De rol van burgers was lange tijd beperkt tot het verbruiken van energie en het betalen van de factuur. We zijn klaar om een actieve rol te spelen en om te schakelen van consument naar producent. We worden zonnebouwers.
Burgers verenigen zich en bouwen expertise op in het oogsten van zonne-energie op grote daken. We ontzorgen onze klanten van A tot Z en geven ook gratis en onafhankelijk advies aan burgers om de energietransitie ook bij hen thuis in te zetten. We maken ons klaar voor de toekomst met het delen van energie in energiegemeenschappen.
4.jpg
Duurzaam streekproduct
Witloof en Hagelandse wijn zijn gekende streekproducten uit onze regio. Wij maken van lokale groene energie net zo goed een streekproduct. De zon levert ons elke dag een stevige portie energie. We moeten ze alleen maar oogsten door zonnepanelen te plaatsen. Zo worden we onafhankelijker in onze energievoorziening. Burgers investeren samen als aandeelhouder van ECoOB en worden mede-eigenaar van alle installaties. We voeren een democratisch bestuur door elke aandeelhouder een gelijkwaardige stem te geven. De winst op deze, bij uitstek ethische belegging, blijft in de lokale gemeenschap.
bottom of page