top of page

Nieuws

Kinderen van Fabota in Leuven verwelkomen de zon


Wat is Fabota?

Kinderwerking Fabota biedt al meer dan 40 jaar buitenschoolse buurtwerking aan voor kinderen van de kleuter- en lagere scholen. Bijzondere aandacht gaat naar maatschappelijk kwetsbare kinderen. Fabota laat kinderen actief participeren en geeft kinderen de kans om zich verder te ontplooien.


Kinderen kunnen er terecht voor huiswerkbegeleiding, spel-, sport- en culturele activiteiten. Daarnaast is er ook speelpleinwerking tijdens schoolvakanties. De klemtoon ligt op onderwijs en het actief werken op taal en taalstimulering.


Verder zet Fabota ook in op de ouders op vlak van ondersteuning in de opvoeding van hun kinderen. Met een maandelijkse oudergroep geeft Fabota ook inspraak aan de ouders.

Fabota is gelegen in de Ridderstraat in Leuven in de gebouwen van een oude breifabriek.


ECoOB plaatst binnenkort zonnepanelen op de oude schuren, die werden omgebouwd tot nieuwe werk- en ontmoetingslokalen. De daken zijn vernieuwd en grondig geïnspecteerd, waardoor ze klaar zijn om de 50 zonnepanelen te verwelkomen. In de loop van 2024 zijn de werken voorzien.


Waar moet EcoOB rekening mee houden?

Aangezien er buitenschoolse kinderwerking wordt georganiseerd, zullen de werken worden uitgevoerd tijdens de werkuren en niet op woensdag-namiddagen. Ook tijdens schoolvakanties worden geen werken gepland.


Welke installatie ligt er?

Aantal zonnepanelen

50

Geïnstalleerd vermogen

182 kWp

Verwachte jaarlijkse productie

30.000 kWh

CO2-besparing

ton/jaar

Totale investering

EUR

Getuigenis van Fabota

Coördinator Karin Nelissen is blij met de samenwerking met ECoOB: “Wij betalen zelf niets voor de zonnepanelen. De opgewekte stroom nemen we af aan een prijs die gevoelig lager ligt dan de prijs die we vandaag betalen voor onze elektriciteit. Het bedrag dat we daarmee uitsparen kunnen we goed gebruiken om onze werking te versterken.”

37 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page