top of page

Inschrijving voor onze events  

8 februari - 9 u 30 - Infomoment voor syndici, VME's en vastgoedgroepen

Daken van appartementen zijn zeer geschikt voor zonnepanelen. Toch zijn er tot nog toe maar weinig gebouwen die hier gebruik van maken. Sinds de recent aangepaste wetgeving, is daar verandering in gekomen. 

Een VME of projectontwikkelaar kan immers sinds juli 2022 een collectieve zonnepaneelinstallatie installeren op het dak van een appartementsgebouw. Bovendien is vanaf 1 januari 2023 energiedelen wettelijk mogelijk. Eindelijk worden zonnepanelen ook op appartementsgebouwen rendabel. Goed voor het milieu én de portemonnee.

Sindsdien werden we overspoeld met vragen. Daarom nodigen we de sector uit op een (gratis) seminarie op woensdag 8 februari om 9u30 - 11u (Augustinessenklooster Romaanse Poort, Brusselsestraat 63 te 3000 Leuven, lokaal A13):u

 

  • Wat zijn de gevolgen van de nieuwe wetgeving voor appartementsgebouwen?

  • Hoe begin je er aan als VME?

  • Wat is de meerwaarde van een dergelijke investering?

  • Wat is de impact op de energierekening?

  • Is er ook een voordeel voor de eigenaars die appartementen verhuren?

  •  …

Haacht infoavond

9 februari - 20 u - Basisschool De Twijg Wijgmaal

ECoOB zal 272 zonnepanelen plaatsen op het dak van deze school. Directeur Wim Vercruysse geeft de achtergrond: "als dorpsschool hebben we een groot dak én een voorbeeldfunctie. Als wij al geen gratis zonnepanelen laten leggen, hoe kunnen we dan aan kinderen leren wat duurzame energie is? Bovendien hebben we er een educatieve opstelling bij. In plaats van in de lessen video's te tonen, gaan we gewoon op het dak kijken. Handig! 

Maar nog belangrijker is het idee dat we binnenkort mee kunnen beslissen over het energieoverschot dat we zullen creëren tijdens de grote vakantie. We kijken ernaar uit om ons 'dorpsschool-DNA' ook letterlijk in de praktijk te kunnen zetten door goedkoop energie te kunnen leveren aan verenigingen of sociale wijken in de buurt. We zijn heel erg bezig met die verbindende taak die we als school voelen". 

 

Tijdens de infoavond leggen we uit hoe ouders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen deelnemen, mede-eigenaar worden en ook financieel voordeel doen uit het beleid van De Twijg.
 

logo2.png

28 februari - 20 u - Infoavond gemeente Haacht 

Liefst 854 zonnepanelen, verspreid over vijf gemeentelijke daken in Haacht, zullen groene stroom leveren die leidt tot minder CO2-uitstoot en een lagere energiefactuur voor de gemeente. De gemeente en ECoOB roepen inwoners op om mede-eigenaar te worden.
 

Gemeente Haacht gaat met ECoOB in zee om haar duurzaam beleid kracht bij te zetten en volop in te zetten op burgerparticipatie. In een infosessie op 28 februari 2023 krijgen inwoners meer details over het project en hoe erin te participeren door aandeelhouder te worden van ECoOB.

downloaden.jfif

16 maart - 20 u - Infoavond gemeente Rotselaar

De gemeente Rotselaar en ECoOB rusten de gemeentelijke daken uit met zonnepanelen.  Minder CO2-uitstoot en een lagere energiefactuur voor de gemeente maar ook de inwoners van Rotselaar kunnen hier ook hun persoonlijk voordeel mee doen.
 

De gemeente Rotselaar gaat met ECoOB in zee om haar duurzaam beleid kracht bij te zetten en volop in te zetten op burgerparticipatie. Tijdens de infoavond leggen we uit hoe.

gemeenterotselaar-850x638.png
Inschrijving

Inschrijven

Bedankt voor je registratie. Tot dan!

bottom of page