top of page

Nieuws

Aarschot, in de bres voor lokale en groene stroom

Bijgewerkt op: 1 mrt.

ECoOB helpt Aarschot om haar burgers bewust te maken om deel te nemen aan de productie van lokale stroom op daken van zowel openbare, sociale, educatieve of culturele gebouwen. Denk maar aan de daken van de Stadsfeestzaal, het jeugdcentrum De Klinker, scholen, culturele instellingen en bedrijven.Wie onafhankelijk is in zijn energievoorziening, heeft een streep voor

Bij ECoOB zien wij energie als een basisbehoefte en geen winstmachine. De medewerkers, bestuursleden en aandeelhouders zijn één voor één begane burgers die niet bij de pakken blijven zitten en die hun handen uit de mouwen steken om te werken aan het duurzaam klimaat. We produceren met ECoOB zelf hernieuwbare stroom in lokale projecten met een maatschapppelijke meerwaarde. 


Het bestuur van Aarschot staat pal achter achter het concept van ECoOB door het sociaal investeren mogelijk te maken dankzij het Zonnebouwers programma.


Wat is het Zonnebouwers programma?

Het zonnebouwers programma biedt gratis advies rond zonnepanelen, thuisbatterijen en warmtepompboilers aan alle aandeelhouders van ECoOB. Zonnebouwers is een initiatief van VZW Klimkracht en energiecoöperatie ECoOB die je van planning tot implementatie alle zorgen uit handen nemen. 


Gratis voor ECoOB aandeelhouders en inwoners van Aarschot, Tienen, Haacht, Holsbeek, Bierbeek, Rotselaar en Leuven. Deze gemeenten sloten een overeenkomst met ECoOB voor gratis advies aan hun inwoners.


Infosessies brengen de kasseistampers op de hoogte

Wij plannen 4 infosessies in het voor- en najaar van 2024 in Aarschot, waar je meer te weten komt over ECoOB, het Zonnebouwers programma, de voordelen van aan te sluiten bij ECoOB, en nog zoveel meer. 


Schrijf je zeker in voor de infosessies van dit voorjaar!

De infosessies gaan door op dinsdag 12 maart en dinsdag 28 mei 2024 om 20u in zaal Gasthuiskapel.74 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page