top of page

Nieuws

Hoe ECoOB groeide van kiem tot jonge boom?

ECoOB startte vanuit inspirHerent, een plek waar adviesraden zich beraadden over wat een warm beleid in Herent zou kunnen zijn. Reeds in 2013 is het idee ontstaan om een coöperatie rond hernieuwbare energie te starten. Een 6-tal vrijwilligers ging aan de slag, en in 2018 is een coöperatie opgericht.


In 2019 is vanuit Licht Leuven ook een start gemaakt door vrijwilligers. De stad Leuven wilde 11 gebouwen ter beschikking stellen voor een zonnestroominstallatie. Licht Leuven zocht snel een samenwerking met ECoOB (Herent), en de groep besliste een bod in te dienen bij Leuven in nauwe samenwerking met Ecopower.


De 6 vrijwilligers vanuit Leuven zijn in september 2019 aangetrokken als bestuurders van ECoOB, zodat het bestuur op dat ogenblik 13 mensen telde. De kracht van deze groep was de complementaire kennis: stevige elektrotechnische kennis, aangevuld met kennis om een startend bedrijf op dreef te krijgen.


Wat zijn de projecten waarin ECoOB tot op heden investeerde?


ECoOB zonnepanelen liggen op het VTI Leuven, ACV Leuven, Museum M Leuven, Bibliotheek Tweebronnen Leuven, ViTeS Boortmeerbeek, Bedking-Ergopolis Boortmeerbeek, Oostrem De Wilg en Bijlokestraat Herent, Den Dijk Haacht, Basisschool ’t Haegje Haacht, WZC Sint-Margaretha Holsbeek, IGO Holsbeek, basisschool De Klimop Kortenberg, basisschool De Boemerang Kortenberg, Danone Rotselaar, Basisschool De Straal Rotselaar… en ga zo maar even door.


Op Ecoob.be kan je kennis maken met al onze projecten per gemeente.

27 weergaven

Comments


bottom of page