top of page

Nieuws

Freelance coach zonne-energie en batterijen


Wil jij een actieve en concrete bijdrage leveren richting klimaatneutraliteit?

Ben je een goed communicator met technische vaardigheden ?


Dan ben jij de freelance coach zonne-energie en batterijen die we zoeken !


Bij ECoOB praten we niet enkel over het klimaat. Wij brengen ook verandering!

Als coöperatie werken we met enthousiasme aan meer hernieuwbare energie in de regio Oost-Brabant. Met een sterk groeiende groep coöperanten (meer dan 600 momenteel) investeren we samen in grote zonnepaneelinstallaties en aanverwante technieken. Zo produceren de installaties - in collectieve eigendom van alle coöperanten - momenteel per jaar 1.5 GWh duurzame energie. Dat scheelt een boel CO2 uitstoot! Het merendeel van onze installaties staat op de daken van de non-profit sector, daar waar investeringen in duurzame technieken uit eigen middelen dikwijls niet evident zijn.


ECoOB zet vanaf nu ook in op duurzame energiediensten voor de burger, te beginnen met meer zonnepanelen op de daken van burgerwoningen te krijgen in onze regio. We doen dit door middel van onafhankelijk advies, een volledige begeleiding en ontzorging van studie tot installatie, een niet-commerciële aanpak, en met een gegarandeerde kwaliteit voor een scherpe prijs.


Doel van deze functie

Je geeft als technische projectmedewerker telefonisch en digitaal advies over de voordelen en mogelijkheden van zonnepanelen op hun woning, en ontzorgt hen tijdens het realisatie-traject. Je neemt deel aan het Zonnebouwers project van ECoOB-Klimkracht en je taken zijn:


 • Telefonisch contact met klanten: beantwoorden van hun vragen, de optimale installatie van zonnepanelen op hun dak bepalen (en eventueel batterijen en laadpalen) en hen informeren over wat hen dat kan opleveren; door een daling van hun elektriciteitsrekening (en minder gevoelig aan prijsstijgingen); - door premies en andere voordelen zoals de energieprestatie en meerwaarde van het huis; - door de toekomst voor te bereiden (klimaatverandering, geen gas en stookolie meer en dus mogelijke verwarming met warmtepomp).

 • Opmaken van een fiche met de informatie voor de klant en leveranciers.

 • Beheer van een agenda om de vragen van je klanten in te plannen.

Voor deze functie zoeken wij iemand die:

 • werkt als zelfstandige freelancer of vrijwilliger met vrijwilligersvergoeding

 • bij voorkeur een diploma hoger onderwijs heeft. Het exacte diploma en graad zijn minder belangrijk. Je gedrevenheid en zelfstandig functioneren daarentegen wel;

 • technisch oplossingen kan uitwerken en voorstellen;

 • georganiseerd is en zorgvuldig te werk gaat;

 • affiniteit heeft met de visie van ECoOB op vlak van duurzame energievoorziening in de toekomst: hernieuwbaar, decentraal en coöperatief;

 • zelfstandig kan werken maar beschikt over een gezonde teamgeest;

 • klantgericht kan communiceren via telefoon of online, zowel mondeling als schriftelijk;

 • het belang van de klant ter harte neemt en in een ruimer kader ziet (toekomstgericht)

 • vlot Nederlands spreekt en schrijft, passief Engels en Frans is een pluspunt maar geen noodzakelijkheid;

 • bereid is regelmatig korte (1,5 à 2 uur) coaching-opdrachten uit te voeren (bv. 3 tot 10 per week), aangepast aan zijn/haar eigen agenda en verlofplanning;

 • bereid is om een opleidingstraject te doorlopen.

Wij bieden aan:

 • Een boeiende functie bestaande uit contacten met geïnteresseerde klanten in de wereld van hernieuwbare energie en coöperatief ondernemen.

 • Een vaste vergoeding per coachopdracht (= per klant).

 • Een specifieke opleiding en regelmatige bijscholing.

 • Ondersteuning door een projectcoördinator tijdens je hele klantentraject.

U bent geïnteresseerd en wenst te solliciteren?

Stuur je CV en motivatiebrief naar steven.decat@ecoob.be en roxanne.thiebaut@ecoob.be en beschrijf ons waarom jij onze gedroomde kandidaat bent. Kandidaturen worden verwacht voor 30/06/2022.

Plaats van tewerkstelling: regio Vlaams-Brabant / vanuit home office.

Extra informatie

De dagelijkse werking van ECoOB wordt aangestuurd door de gedelegeerd bestuurder. De gedelegeerd bestuurder werkt samen met het team en een beperkte groep van vrijwilligers en rapporteert maandelijks aan de raad van bestuur. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het opstellen van het businessplan en bepaalt de strategie en het financieel beleid. Daarvoor legt de raad van bestuur verantwoording af aan de algemene vergadering (de verzameling van alle coöperanten).

ECoOB is daarnaast actief in RESCOOP Vlaanderen, het netwerk van alle burgerverenigingen en coöperaties die werken rond hernieuwbare energie. Binnen dat netwerk is er veel uitwisseling van kennis en methodieken. In concrete dossiers worden ook mogelijkheden voor samenwerking afgetoetst tussen verschillende coöperaties.79 weergaven

Comentarios


bottom of page