top of page

Nieuws

ECoOB ontmoet het Lerend Netwerk Onderwijs van de Odisee Hogeschool
Het Lerend Netwerk Onderwijs van de Odisee Hogeschool bracht op donderdag18 april 2024, een schoolbezoek met Vlaamse schooldirecteuren aan de Vrije Basisschool De Twijg in Wijgmaal. Het gespreksonderwerp is over de samenwerking met ECoOB voor het plaatsen van zonnepanelen en laadpalen binnen de schoolomgeving.


De andere manier van investeren in energie

ECoOB medewerker Inge Pauwels geeft uitleg over de werking van ECoOB. We antwoorden op vragen rond de financiële impact op investeringen voor scholen m.b.t. energie:


  • Hoeveel (energie-)investeringen dient de school zelf te voorzien?

  • Wie is eigenaar van de panelen en laadpalen?

  • Wordt de school “ontzorgd” in het onderhouds- en aankoopproces?

  • Wat zijn de voor- en nadelen van een dergelijke samenwerking?

Sociaal engagement, ook mogelijk met energie

Daarnaast vertelt Inge ook over de sociale context van de school De Twijg. De Twijg werkt samen met ECoOB om kansarmoede te verkleinen. Dankzij het Zonnebouwers+ programma zet ECoOB en vzw Klimkracht zich in om samen met de lokale OCMW’s gezinnen in kansarmoede een structurele en duurzame oplossing aan te bieden.


We doen dat als volgt:

  • Het gezin is eigenaar van de woning: ECoOB financiert zonnepanelen op hun dak.

  • Het gezin is geen eigenaar van de woning of zonnepanelen zijn technisch niet mogelijk: we groeperen de bewoners in een “hernieuwbare energiegemeenschap” (HEG). Hierdoor doen we aan energiedelen. ECoOB biedt haar zonnestroom gratis aan de HEG met een max. van 1500 kWh per gezin.


In het geval van De Twijg zal overige stroom die normaal terugvloeit naar het net, worden ingezet voor deze kansarme gezinnen. Zo kunnen we een antwoord vinden om het energieverbruik toch nog betaalbaar te houden voor deze gezinnen.


Wil je meer graag jouw schoolproject met ons bespreken? Stuur een berichtje naar info@ecoob.be en we nemen vrijblijvend met jou contact op.

19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page