top of page

Nieuws

ECoOB bezoekt Belga Solar, fabrikant in zonnepanelen “Made in Belgium”

Bijgewerkt op: 19 apr.


De medewerkers en bestuurders bij ECoOB volgen innovaties op de voet. Belga Solar, expert in fotovoltaïsche oplossingen nodigde ECoOB uit om de fabriek in Marche-en-Famenne te bezoeken. Gezien we steeds op zoek zijn naar partners die duurzame energieoplossingen aanbieden en inzetten op CO2-neutraliteit, gingen we daarop in en stuurden we een ECoOB delegatie uit.


Wie is Belga Solar?

Belga Solar startte in 2007 als installateur van zonnepanelen onder de naam Evocells. Met hun opgebouwde kennis realiseerden ze zich al snel dat de kwaliteit van de in België beschikbare zonnepanelen niet altijd dezelfde was. Ze investeerden in kwaliteitscontroleapparatuur voor zonnepanelen om zo meer betrouwbare en duurzame oplossingen te kunnen aanbieden aan hun klanten.


In 2012 werd Belga Solar fabrikant van fotovoltaïsche panelen met een productiehal in Baillonville (Marche-en-Famenne).


Waarom een bezoek aan Belga Solar?

Door in België te produceren wilt Belga Solar de CO2-uitstoot minimaliseren, niet enkel inzake transport en grondstoffen, maar ze werken ook samen met sociale maatwerkbedrijven uit de buurt voor het verpakken van de zonnepanelen. Daarnaast focussen ze op het verminderen van hun energieverbruik. Hun emissies compenseren ze in herbebossingsprojecten in ontwikkelingslanden.


Dat deze aanpak aansluit op de bedrijfsfilosofie van ECoOB, is de evidentie zelve.  


En wat waren de bevindingen van de ECoOB delegatie?

Projectleider Steven Bottelbergs van ECoOB was aangenaam verrast door de robuustheid van de zonnepanelen, die hierdoor een hogere rendementsgarantie en productgarantie hebben. De schaalgrootte van de productie, de duurdere grondstoffen, de arbeidskost en de subsidies waar Aziatische producenten van genieten, maken de Belgische panelen weliswaar duurder, maar er wordt geen enkel compromis aanvaard inzake de kwaliteit. Zo meet Belga Solar de productiviteit van elk paneel  en elke cel in het paneel bij de productie-uitgang.


De fotovoltaïsche panelen van Belga Solar hebben een garantie van 25 jaar. Daarnaast garanderen ze een vermogenscapaciteit van 85% aan het einde van deze 25 jaar. Door de lokale assemblage vermindert het risico op celbreuk.


Een kwalitatieve oplossing die ECoOB als alternatief zal presenteren voor klanten die principieel kiezen voor “Made in Belgium”.

59 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page