top of page

Nieuws

ECoOB Academie 4 : Hoe staan jongeren tegenover het huidige klimaatbeleid?

Bijgewerkt op: 20 mrt.

Gastspreker : Simon Sterck, VN-jongerenvertegenwoordiger

 

Locatie : GBS 't Haegje: Verhaegenlaan 7, 3150 Haacht

Datum : zaterdag 27 april 2024

Start- en einduur : 15u45 - 16u.30

 

Ontmoet Simon Sterck, een dynamische jonge leider die de stem van Vlaamse jongeren vertegenwoordigt op zowel nationaal als internationaal niveau.

Als VN-Jongerenvertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling bij de Vlaamse Jeugdraad, staat hij aan de frontlinie van de strijd voor een duurzamere toekomst. Als klimaatactivist en student Rechten aan de KUL, zet Simon Sterck zich onvermoeibaar in voor een klimaatrechtvaardige toekomst. Hij gelooft dat burgers en jongeren mee aan de oplossingen van de klimaatcrisis kunnen werken.


Simon is de jongste bestuurder van Leuven 2030, een vzw die vanuit de verschillende hoeken van de samenleving werkt aan een klimaatneutraal Leuven. Afgelopen drie jaar werd hij door de Europese Commissie geselecteerd als European Climate Pact Ambassador. Voor de Vlaamse Jeugdraad is Simon de VN-jongerenvertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling. In die hoedanigheid sprak hij afgelopen zomer in New York de Verenigde Naties toe en was hij deel van de Belgische delegatie op de COP28 in Dubai.


Naast artikels die Simon schrijft voor het studentenblad Veto en het jongerenmagazine Mijnleuven, schreef hij ook al opinies voor o.a. De Tijd en De Wereld Morgen. Hij gelooft dat goed geïnformeerd zijn de basis vormt van een echte transitie.


Onze spreker gaat in op volgende vragen:

  • Welke zijn hun lessen uit COP28?

  • Wat zijn op dit moment de klimaatprioriteiten voor de jeugd?

  • Hoe kunnen jongeren beter betrokken worden bij energiecoöperaties?


Schrijf je in via onderstaande knop voor deze boeiende info-namiddag op zaterdag 27 april 2024:98 weergaven

コメント


bottom of page