top of page

SeaCoop update: ontdek de resultaten van onze ledenbevraging!

34 burgercoöperaties voor hernieuwbare energie – allemaal lid van REScoop Vlaanderen of REScoop Wallonië – bundelden hun krachten en hebben SeaCoop opgericht met een ambitieus doel: deelnemen aan windparkconcessies in de Prinses-Elisabethzone in de Noordzee.

Hiermee willen we stabiele energieprijzen voor windenergie op zee aanbieden aan onze leden. Maar om dit te realiseren, hebben we extra middelen nodig.

Voor de zomer werden alle coöperanten van alle deelnemende coöperaties bevraagd. Hun waardevolle input nemen we dan mee in de ontwikkeling van een brede communicatiecampagne. Meer dan 3.000 coöperanten gingen in op onze oproep. De resultaten zijn veelbelovend en delen we graag met jullie.

image.png
 1. Maar liefst 95% van jullie is tevreden met hun investering - fantastisch! We blijven ons inzetten om ook anderen deze tevredenheid te laten ervaren.
   

 2. Jullie tonen een sterke interesse in hernieuwbare energie, vooral in offshore windenergie, met een waardering van meer dan 8/10. Dit bevestigt onze verwachtingen. Dank jullie wel voor jullie steun aan burgercoöperaties voor hernieuwbare energie!
   

 3.  Ongeveer 42% van jullie heeft al van SeaCoop gehoord en begrijpt het goed, met een gemiddelde beoordeling van ongeveer 7/10. Echter, zo'n 75% van jullie wil graag meer informatie over SeaCoop. We nemen dit ter harte en werken aan het voorzien in jullie behoefte aan extra informatie!
   

 4. Meer dan 80% van jullie toont interesse in investeren in windparken op zee, terwijl 15% nog twijfelt. Ons doel is om jullie beter te informeren, zodat jullie allemaal vertrouwen kunnen hebben in dit prachtige project.
   

 5. Indien de ongeveer 3.000 invullers van de vragenlijst effectief de bedragen investeren die ze aangeven te zullen investeren, dan kunnen we ruim 9 miljoen euro ophalen. Stel je voor wat dit kan betekenen als we dit extrapoleren naar alle coöperanten... We zijn op de goede weg!

Naast deze positieve punten bieden jullie antwoorden ook waardevolle inzichten voor de voortgang van het project.
Ook daarvoor hartelijk dank!


Nodig vrienden en familie uit om de enquête in te vullen.

Ondertussen is ook onze enquête voor het brede publiek klaar om te lanceren.

Wij zijn alvast nieuwsgierig of de rest van België net zo enthousiast is als jullie. Geef de enquête een duwtje en stuur onderstaande link door naar je kennisen, collega's en familie:  

https://enquetes.umons.ac.be/limesurvey/index.php/845444?lang=nl 

Stuur onderstaande link mee zodat je sociale netwerk in een oogwenk
het wie, hoe, wat en waarom van ECoOB kan ontdekken: 
https://www.ecoob.be/investeren-in-de-toekomst

image.png
image.png
bottom of page