Nieuws

Meet Roxanne Thiebaut, coördinator ZonnebouwersQ: Waarom koos je voor ECoOB

A: Omdat ik op een leeftijd gekomen ben waar je beseft dat je nog ongeveer even lang te leven hebt als wat je al achter de rug hebt, en dan wil je tijdig beslissingen nemen die die 2de helft zo boeiend en aangenaam mogelijk maken! Het overlijden van mijn beste vriendin in 2017 (zij die aan de wieg ligt van mijn ecologisch denken) + COVID hebben dit proces zeker geactiveerd. Werken voor een sector waar je compleet achter staat geeft zo veel meer voldoening!

Q: Kende je ons?

A: Neen, ik kende zelfs het principe van een coöperatieve niet! Maar ik woon dan ook niet in Vlaams-Brabant; laten we het daar op steken 😉

Q: Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou?

A: ENORM belangrijk! Ik word letterlijk boos of triest als ik merk dat mensen daar compleet niet om geven; ik vind dat er geen grotere vorm van onwetendheid/egoïsme is. Bij mij uit dit zich dan ook op dagelijkse basis; niet verspillen, verpakkingen vermijden, recycleren, composteren, 2dehands kopen, niet met de auto rijden, weinig vlees eten, herkomst checken enz... Op een andere planeet gaan wonen zie ik niet als een optie dus moeten we ons blauw exemplaar koesteren!

Q: Hoe zou je ons verkopen aan potentiële aandeelhouders?

A: Door hen te overtuigen dat de enige winst die wij nastreven er één is voor de natuur en hun portemonnee! Ik leg dan ook graag uit hoe een coöperatieve werkt, nu ik het weet 😊

Q: Hoe voelt het om betaald te worden door de zon?

A: Het doet me stralen! De zon is sinds mijn jonge jaren gewoon mijn symbool; sinds ik fan werd van Tears for Fears, erachter kwam dat de Leeuw - mijn sterrenteken - geregeerd wordt door de Zon en dat mijn naam 'schitterend' betekent in het Perzisch ben ik zonnen gaan verzamelen tot mijn kamer en ikzelf volledig vol hingen 😃

101 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven